Birtokviszonyok és a mérethatékonyság

1800 Ft

Szerző(k), szerkesztő(k): Szűcs István

Kiadó: Agroinform Kiadó

Oldalszám: 224

Méret: 168×238 mm

Kategória:

Leírás

Tartalom

A mezőgazdaság versenyképességét alapjaiban az eredményesen működő mezőgazdasági vállalkozások teremthetik meg. Magyarországon a rendszerváltás óta eltelt tizenöt év alatt gyökeresen átalakult az agrárstruktúra és az üzemi rendszer.

Fő feladat most a működés minőségi feltételeinek megteremtése és a külső környezettel (tulajdon- és birtokviszonyok, közgazdasági környezet, piac, nemzetgazdasági kapcsolódások, fenntartható fejlődés és regionális szemléletmód, az EU-csatlakozás) minőségi aspektusainak elmélyítése. Ennek szellemében kerül kidolgozásra a jelen kutatási projekt, amely több oldalról, korszerű értékrendeket követve próbál konkrét eredményekkel hozzájárulni nemzetközi versenyképességünk javításához.

A kutatás megvalósításában az agrártudományi felsőoktatás társadalomtudományi tanszékei, illetve a kutatási eredmények gyakorlati alkalmazhatóságát tesztelő mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások vesznek részt.

Végső célunk egy konkrét mezőgazdasági vállalkozás korszerű, mások által is adaptálható, számítógépes hálózattal támogatott menedzsmentjének rendszeres kifejlesztése, és a működést befolyásoló környezeti tényezők hatásának bekapcsolása a vállalatgazdasági döntéshozatali mechanizmusba.

További információk

Tömeg 0.5 kg
Méretek 168 × 238 mm
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter